Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 260333-2012 z dnia 2012-12-08 r. Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia - Piła

Adres strony internetowej, na której Zamawiający udostępnia Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia:
www.pp14.pila.pl


Piła: Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 14 im. Wróbelka Elemelka przy ul. Jana Brzechwy 10 w Pile.
Numer ogłoszenia: 260269 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Przedszkole Nr 14 im. Wróbelka Elemelka , ul. Jana Brzechwy 10, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 67 212 40 53, faks 67 212 40 53.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 14 im. Wróbelka Elemelka przy ul. Jana Brzechwy 10 w Pile..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis zamówienia 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na 9 części: Część I - Dostawa mięsa wieprzowego i przetworów z mięs - załącznik nr 1a - CPV: 15100000-9 Część II - Dostawa mięsa drobiowego i przetworów z drobiu - załącznik nr 1b - CPV: 15112000-6 Część III - Dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 1c - CPV: 15800000-6 Część IV - Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich - załącznik nr 1d - CPV: 15811000-6 Część V - Dostawa nabiału - załącznik nr 1e - CPV: 15500000-3 Część VI - Dostawa jaj - załącznik nr 1f - CPV: 03142500-3 Część VII - Dostawa owoców i warzyw - załącznik nr 1g - CPV: 15300000-1 Część VIII - Dostawa ryb i przetworów rybnych - załącznik nr 1h - CPV: 15221000-3, 15234000-7 Część IX - Dostawa mrożonych warzyw i owoców, innych przetworów mrożonych - załącznik nr 1i - CPV: 15300000-1 Każde z części stanowi oddzielny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilośc części. 2) Szczegółowy wykaz zamawianego asortymentu ujęty został w specyfikacji asortymentowo-ilościowej na poszczególne części stanowiącą integralną cześć SIWZ (patrz załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i do SIWZ). 3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów (nie kruszących się, dopieczonych - dotyczy pieczywa) itp. 4) Dostarczana żywność będzie oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej oraz terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni. 5) Dostarczane artykuły, które nie są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) muszą posiadać co najmniej 1 miesięczny termin przydatności do spożycia (licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego). Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich. 6) Zamówienia składane będą drogą telefoniczną, faksową lub pisemną w zależności od potrzeb Zamawiającego na 24 godziny przed realizacją zamówienia. 7) Dostawa towarów odbywać się będzie własnym transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy. 8) Częstotliwość dostaw: 1) Mięso wieprzowe i przetwory z mięs - co najmniej 2 razy w tygodniu w godzinach 6:40 do 7:00 2) Mięso drobiowe i przetwory z drobiu - co najmniej 2 razy w tygodniu w godzinach 6:40 do 7:00 3) Artykuły ogólnospożywcze raz w tygiodniu w godzinach 6:40 do 7:00 4) Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie - codziennie w godzinach od 6:30 do 7:00 5) Nabiał - codziennie w godzinach od 6:30 do 7:00 6) Jaja - przynajmniej raz w tygodniu według potrzeb dostawa do godziny 11:00 7) Owoce i warzywa - co najmniej 2 razy w tygodniu w godzinach 6:40 do 7:00 8) Ryby i przetwory rybne - w zależności od potrzeb. 9) Mrożonki owocowe i warzywne - przynajmniej raz w tygodniu według potrzeb dostawa do godziny 11:00 9) Dostawca zobowiązuje się dostarczać towar w każdej ilości wskazanej przez odbiorcę i na każde wezwanie poza zamówieniem na dany dzień (sytuacje awaryjne). 10) Produkty muszą spełniać normy jakościowe. 11) W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. 12) Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie jednak zmniejszenie nie może być większe niż 30%. 14) Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 15) Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 16) Potwierdzenia odbioru produktów dokonuje szef kuchni, a w przypadku stwierdzenia niewłaściwej jakości dostarczonych produktów, upływu terminu przydatności do spożycia, towar podlega bezpośredniemu zwrotowi (wymiana). 17) Dostawca ma obowiązek spełniać warunki systemu HACCP..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1, 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7, 15.30.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu ( w przypadku podmiotów występujących wspólnie) - przygotowane zgodnie z zapisami SIWZ. 2) Parafowany projekt umowy - załącznik nr 4 do SIWZ. 3) Oświadczenie dotyczące spełniania warunków systemu HACCP. 4) Kalkulacja cenowa - wypełniony załącznik nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i do SIWZ.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pp14.pila.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.pp14.pila.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2012 godzina 10:00, miejsce: siedziba Zamawiającego, Gabinet Dyrektora.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wieprzowego i przetworów z mięs.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego i przetworów z drobiu.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa artykułów ogólnospożywczych.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa nabiału.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa jaj.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa owoców i warzyw.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa ryb i przetworów rybnych.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa mrożonych warzyw i owoców, innych przetworów mrożonych.