Pi艂a: Dostawa artyku艂 硍 偶ywno艣ciowych do Publicznego Przedszkola Nr 5 przy ul. M.Konopnickiej 7 w Pile.
Numer og艂oszenia: 497596 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012

Zamieszczanie og艂oszenia: obowi膮zkowe.Og艂oszenie dotyczy: zam贸wienia publicznego.SEKCJA I: ZAMAWIAJ膭CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Przedszkole Nr 5 , ul. Marii Konopnickiej 7, 64-920 Pi艂a, woj. wielkopolskie, tel. 67 212 32 77, faks 6 215 33 89.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ膭CEGO: Administracja samorz膮dowa.SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAM脫WIENIA

II.1) OKRE艢LENIE PRZEDMIOTU ZAM脫WIENIAII.1.1) Nazwa nadana zam贸wieniu przez zamawiaj膮cego: Dosta artyku艂贸w 偶ywno艣ciowych do Publicznego Przedszkola Nr 5 przy ul. M.Konopnickiej 7 w Pile..

II.1.2) Rodzaj zam贸wienia: dostawy.

II.1.3) Okre艣lenie przedmiotu oraz wielko艣ci lub zakre u zam贸wienia: Zakres przedmiotu zam贸wienia obejmuje wykonanie mi臋 zy innymi nast臋puj膮cych pra 1).Przedmiotem zam贸wienia jest dostawa artyku艂贸w 偶ywno艣ciowych z podz a艂em na cz臋艣c cz臋艣膰 I - Dostawa mi臋s, drobiu i w臋dlin - za艂膮cznik nr 1a - CPV 15100000-9 cz臋艣膰 II - Dostawa artyku艂贸w og贸lnospo偶ywczych - za艂膮cznik nr b - CPV 15800000-6 cz臋艣膰 III - Dostawa pieczywa - za艂膮cznik nr 1c - CPV 15811 0-6 cz臋艣膰 IV - Dostawa warzyw i owoc贸w - za艂膮cznik nr 1d - CPV 1530 00-1 cz臋艣膰 V - Dostawa nabia艂u - za艂膮cznik nr 1e - CPV 1550 00-3 cz臋艣膰 VI - Dostawa jaj - za艂膮cznik nr 1f - CPV 03142 0-3 cz臋艣膰 VII - Dostawa mro偶onek - za艂膮cznik nr 1g - CPV 1530 00-1 cz臋艣膰 VIII - Dostawa ryb - - zal膮cznik1h do SIWZ - CPV 1521100 -0; 15230000-9 Ka偶de z cz臋艣ci stanowi oddzielny przedmiot zam贸wienia. Wykonawca mo偶e z 俹zy膰 ofert臋 na dowoln膮 ilo艣膰 cz 艣ci 2).Szczeg贸艂owy wykaz zamawianego asortymentu uj臋ty zosta艂 w specyfik cji asortymentowo-ilo艣ciowej na poszczeg贸lne cz臋艣ci stanowi膮c膮 inte raln膮 cze艣膰 SIWZ (patrz za艂膮czniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, h do SIWZ). 3). Dostawca ma obowi膮zek dostarczy膰 produkty wysokiej jako艣ci (pierwsz go gatunku ze wzgl臋du na charakter plac贸wki) - dzieci od 3 do 6 roku 偶yc 4). Dostarczanie towaru do godz. 8.00 na dzie艅 z艂o偶enia zam贸wienia(f rma telefoniczna) 5). Dostawa towar贸w odbywa膰 si臋 b臋dzie w艂asnym transportem na koszt i r zyko Wykonawcy od poniedzia艂ku do pi膮tku w godzinach od 7.00 do 8.00 a dzie艅 z艂o偶enia zam贸wie a. 6). Cz臋stotliwo艣膰 dosta : 1) Mi臋so, w臋dliny, dr贸b - 1 raz w tygod u 2) Artyku艂y og贸lnospo偶ywcze - 1 raz w tygod u 3) Pieczywo - codziennie 4) Warzywa i owoce - 2 razy w tygodniu 5) Nabia艂 - codzienni 6) Jaja - 1 raz w tygodniu 7) Mro偶onki - 1 raz w tygodni 8) Ryby - 1 raz w tygodniu 7) Produkty musz膮 spe艂nia膰 normy jako艣ciowe oraz musz膮 by膰 dostarczone w ich pocz膮tkowym okresie gwarancji W przypadkach, w kt贸rych Zamawiaj膮cy u偶y艂 nazw w艂asnych dla okre lenia walor贸w smakowych produkt贸w, Zamawiaj膮cy dopuszcza produkty o walor ch smakowych takich samych lub wy偶szych Wykonawca powinien zachowa膰 odpowiednie warunki聽 transportu i przechowywan a dostarczanego towaru. Ka偶da dostawa towaru wymagaj膮cego za艂膮cz nia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiada膰 taki dokument Zamawiaj膮cy zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilo艣ci towaru n 偶 okre艣lona w ofercie jednak zmniejszenie nie mo偶e by膰 wi臋ksze ni 30%. Wykonawcy nie przys艂uguj膮 wobec Zamawiaj膮cego roszczenia odszkodowawcz z tytu艂u zmniejszenia聽zam贸wien . Dopuszcza si臋 mo偶liwo艣膰 zamiany ilo艣ci poszczeg贸lnego asorty tu. 8). Potwierdze艅 odbioru produkt贸w dokonuje referent ( w zast臋pstwie s ef kuchni) a w przypadku stwierdzenia niew艂a艣ciwej jako艣ci, term nu przydatno艣ci do spo偶ycia lub w stanie uszkodzonym, towar podle a natychmiastowemu zwrotowi lub wymianie na identyczny - wolny od wad i pe艂nowarto艣ciow 9). Dostawca ma obowi膮zek spe艂nia膰 warunki systemu HACCP..< >

II.1.4) Czy przewiduje si臋 udzielenie zam贸wie艅 uzupe艂niaj膮cych nie.

II.1.5) Wsp贸lny S艂ownik Zam贸wie艅 (CPV): 15.10.00.0 -9, 15.80.00.00-6, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza si臋 z艂o偶enie oferty cz臋艣ciowej: tak, l czba cz臋艣ci: 8.II.1.7) Czy dopuszcza si臋 z艂o偶enie oferty wariantowej:< b> nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAM脫WIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zako艅czeni : 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA艁U W POST臉POWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWAN A OCENY SPE艁NIANIA TYCH WARUNK脫W
  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre艣lonej dzia艂alno艣ci ub czynno艣ci, je偶eli przepisy prawa nak艂adaj膮 obowi膮ze ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe艂niania tego warunku

  • o艣wiadczenie

  • III.3.2) Wiedza i do艣wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe艂niania tego warunku

  • o艣wiadczenie

  • III.3.3) Potencja艂 techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe艂niania tego warunku

  • o艣wiadczenie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zam贸wienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe艂niania tego warunku

  • o艣wiadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe艂niania tego warunku

  • o艣wiadczenie

  • III.4) INFORMACJA O O艢WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ DOSTARCZY膯 WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE艁NIANIA WARUNK脫W UDZIA U W POST臉POWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. USTAWY